Home
Over Ons
Promotie
Producten
Collies
Barbecue
Barbecue Feesten
Walking Dinner
Gourmet/fondue
Fotoalbum
Contact/ligging
Over Ons

Filet d’OR : kwalitatief en gezond vlees is onze troef !

Wat schuilt er precies achter de naam Filet d’or?
Filet d’Or is synoniem voor vlees afkomstig van gezonde dieren die opgroeien in een gezonde omgeving met gezonde voeding.

Gezonde dieren:

Wij kozen voor het Belgische wit-blauw ras, meer bekend onder de naam “Dikbilras”, omdat
deze dieren op een natuurlijke wijze (dwz zonder groeistimulatoren) een massa mager vlees produceren.
Dit type vlees heeft de eigenschap een volle smaak en een mooie kleur te hebben en niet te vet te zijn
Opgroeien in een gezonde omgeving:
Alle drachtige dieren kalven af onder diergeneeskundig toezicht, in de meest hyiënische omstandigheden.De jonge kalveren worden al heel vlug in groep gehuisvest. Onze jonge dieren wennen zich al vlug aan de ruimeboxen met rijkelijk gestrooide bedding, waarbinnen ze steeds vrij en ongestoord kunnen bewegeDe vrouwelijke dieren die voorbestemd zijn om moeder te worden grazen 's zomers in onze weiden, terwijl onze stieren voorbereid worden op de slacht
Met Gezonde voeding:
De Voeding van onze dieren wordt door ons nauwkeurig uitgezocht en in de gewenste verhouding gemengd. Elke leeftijdscategorie heeft zo zijn eigen voeding, afhankelijk van de behoeften. De voeding bestaat hoofdzakelijk uit ruwvoeders die op onze velden groeien en gewonnen worden. Naast het ruwvoeder is het noodzakelijk krachtvoeders bij te geven. Deze bestaan hoofdzakelijk uit granen aangevuld met soja en lijnschilfers afkomstig uit de vlesteelt, vitaminen en mineralen.Deze aangepaste,natuurlijke voeding wordt op onze aanvraag en onder ons toezicht gemengd. Daardoor kunnen wij u 100% garantie geven dat in onze voederss nooit beendermeel wordt gebruikt, wat de besmetting met B.S.E. (dolle koeienziekte) volledig uitsluit!
Onze sterkte situeert zich in de volledige controle van dier, voeding, slachtproces en levering.
Het slachten gebeurt in een E.E.G. goedgekeurd slachthuis onder ons toezicht. Het versnijden gebeurt in uiterst hygiënische omstandigheden in onze eigen werkplaats. Daarna wordt het geportioneerde vlees door ons volgens de vraag van onze klanten al dan niet verpakt en in pakketten samengesteld.

EEN BETERE WAARBORG VOOR KWALITEIT KAN NIEMAND U GEVEN ! ***********************************************************************

Langestraat 27a 9931 Oostwinkel Gsm. 0475 21 37 02 ingrid@filetdor.be