Historiek

Filet d'Or is al 20 jaar lang producent van lekker en gezond vlees en daar zijn we fier op.

Na al die jaren vonden wij het tijd om jullie op de hoogte te houden van het reilen en zeilen van Filet d'Or. Op 20 jaar is er veel veranderd...

De Boerderij met de runderen is al enkele jaren terug verhuisd naar Frankrijk, maar de hoeveslagerij is nog steeds aanwezig op Oostwinkel. Ik oefen mijn werk met veel toewijding en passie uit, en dit om u als consument, een heerlijk stukje vlees op jullie bord te brengen.

Aangezien Filet d'Or niet wou afwijken van zijn concept, hebben we besloten om verder met het Belgische-witblauw ras te werken. Dit vooral omdat deze dieren op een natuurlijke wijze een massa mager vlees produceren. Vet is in voldoende mate, doch weinig zichtbaar aanwezig wat de goede smaak en de mooie braadkleur ten goede komt. We werken ook specifiek met de vrouwelijke runderen omdat deze nog iets voller van smaak zijn.

Om te voldoen aan de kwaliteitseisen die Filet d'Or onderschrijft, kopen wij de dieren die op lokaal gelegen boerderijen zijn grootgebracht. Dit geldt zowel voor de runderen als ook voor de varkens.

Garanties inzake dierenwelzijn, verbod op groeistimulatoren en controle op veevoeder zijn dan ook van cruciaal belang voor het leveren van een kwaliteitsproduct aan de klant.

Onze troef is nog steeds het vakkundig versnijden en verwerken van ons vlees tot smakelijke eindproducten die vervolgens door ons vacuüm worden verpakt en ingevroren, in kleinere en aangepaste porties volgens de wens van de klant.

De tijd tussen het vlees in karkas en verpakt vlees wordt op deze manier tot een minimum herleid, waardoor wij de kwaliteit en versheid van onze producten kunnen garanderen en det smaak je!

op dez fundering willen wij graag in de toekomst samen met jullie als klant verder bouwen en openstaan voor vernieuwingen...


In de kijker

Recept in de kijker

Eindejaarsfeesten

Gourmet, steengrill of fondue schotels, eindejaarsdinner

Lees verder

Speciale promo

In de kijker - Aubrac vlees

Bekijk hier onze producten van het Aubrac rund

Lees verder

Nieuwsberichten

Foodtruck

Filet d'Or bereidt uit met foodtruck!!

Lees verder